Over ons stamboomonderzoek
 
inleiding
stamboomonderzoek
plannen
welke tak?
aanmelden
wie was Claes Werry?

 

   
   

In 1990 schreven we alle personen met de naam Werrij of Werry die we in de telefoongidsen van de regio Zuid-Limburg konden vinden aan, met het verzoek om ons te helpen bij de speurtocht naar onze stamboom.
We waren toen al een paar jaar bezig met stamboomonderzoek.

Aangezien onze voorouders nogal honkvast waren (ze woonden eeuwenlang in dezelfde plaats: Kerkrade), was het niet moeilijk een stamreeks samen te stellen die terugging tot 1700.
Bij een stamreeks zoek je steeds naar de vader van de vader, enz. dus in de mannelijke, rechte lijn terug.

Op een gegeven moment zijn we dan ook meer in de breedte gaan zoeken, d.w.z. we gingen zoeken naar familierelaties tussen personen met de naam Werry of Werrij.
Zo kregen we het vermoeden dat alle Kerkraadse (en waarschijnlijk zelfs alle Zuid-Limburgse) Werry's / Werrij's afstammen van één persoon: de in 1700 te Schaesberg geboren Nicolaus de Werri, die in 1743 te Kerkrade werd opgehangen als de "bokkerijder" Claes Werry.

Natuurlijk wilden we graag weten of dit inderdaad het geval is. Maar daarvoor hadden we gegevens nodig uit de jongste geschiedenis.
Alle gegevens waarover we beschikten waren immers afkomstig uit gemeente- en rijksarchieven en deze gaan maar tot 1940. Na die tijd zijn ze niet openbaar voor het publiek.
Dus vroegen we alle aangeschreven Werry's / Werrij's om hun medewerking. In ruil voor gegevens kregen ze een computeruitdraai van hun stamboom.

Wij hebben daar veel reacties op gekregen en er leuke contacten aan overgehouden. Sommigen waren ons zeer ter wille en hebben ons voorzien van foto's, bidprentjes en zelfs van geboortekaartjes bij gezinsuitbreiding!

Er is een tijd geweest dat ons stamboomonderzoek op een laag pitje stond , want ook bij ons werden er kinderen geboren
(Annemarie in 1989, Louise in 1992 en Thijs in 1995), maar nu hebben we de smaak weer helemaal te pakken en nemen we de draad graag weer op.

omhoog: klik hieromhoog